10/11/2017. Επίσκεψη Γεωπόνου στα πλαίσια του παιδαγωγικού project με Θέμα: Ελιά, ένα δέντρο ευλογημένο!

Την Παρασκευή 10/11/2017 το Νηπιαγωγείο του σχολείου μας κάλεσε γεωπόνο του Δήμου Αλεξανδρούπολης για να μιλήσει στους μικρούς μαθητές για τον τρόπο  συγκομιδής της ελιάς,τις διάφορες ασθένειες που απειλούν το δέντρο και κατ΄επέκταση τον καρπό του.

Έγινε δεντροφύτευση  ελιάς με τη βοήθεια του γεωπόνου  και φυσικά των μικρών μαθητών του νηπιαγωγείου.!!! Στο τέλος οι μαθητές του νηπιαγωγείου έδωσαν μία κάρτα στην γεωπόνου στην όποια την ευχαριστούσαν για τις γνώσεις που τους πρόσφερε!

 


Στο νηπιαγωγείο μας ασχοληθήκαμε προηγούμενα , με το θέμα της υγιεινής διατροφής και αναφερθήκαμε στο λάδι , τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιόλαδου και πόσο σημαντική θέση κατέχει στην υγιεινή μεσογειακή διατροφή.

Έτσι στα παιδιά δημιουργήθηκε εύλογα η απορία, πώς παράγεται το ελαιόλαδο και γιατί κατέχει τόσο σημαντική θέση στη ζωή μας. 

Βρισκόμασταν ήδη στον μήνα Νοέμβριο και πολλά παιδιά γνώριζαν για την συγκομιδή της ελιάς από το οικογενειακό τους περιβάλλον.
Κάποια άλλα είχαν εσφαλμένη ή καθόλου εικόνα για την καλλιέργεια των ελαιόδεντρων και την συγκομιδή της ελιάς. 

Έχοντας το προνόμιο να βρισκόμαστε σε τόπο πλούσιο σε ερεθίσματα που διευκολύνουν την διδασκαλία του θέματος, επιλέξαμε το συγκεκριμένο θέμα και φωνάξαμε  την γεωπόνο που ανταποκρίθηκε  άμεσα στο κάλεσμά μας.

Οι εκπαιδευτικοί στόχοι του σχολείου μας πολλοί !!!
  • Να μάθουν τα παιδιά  για την καλλιέργεια της ελιάς και τις ευεργετικές της ιδιότητες.
  • Να βελτιώνουν και να εμπλουτίζουν τον προφορικό τους λόγο. 
  • Να διευρύνουν τις γνώσεις τους για τους φυτικούς οργανισμούς. 
  • αλλά και πολλοί πολλοί άλλοι στόχοι που θα σας τους παρουσιάσουμε σταδιακά...