27/10/2017. Σχολική Εορτή για την 28η Οκτωβρίου 1940


Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 το σχολείο μας γιόρτασε
την Επέτειο του ΟΧΙ που μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε
στις 28 Οκτωβρίου του 1940.


Τα παιδιά του σχολείου μας απήγγειλαν ποιήματα ,τραγούδησαν τραγούδια σχετικά με την συγκεκριμένη εορτή , αναφέρθηκαν στην ιστορία της γαλανόλευκης σημαίας της χώρας μας και στον Εθνικό μας Ύμνο . Στο τέλος της εορτής πραγματοποίησαν τη δική τους παιδική σχολική παρέλαση και το τμήμα του Νηπιαγωγείου πραγματοποίησε κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο της Νέας Χηλής .
Ταυτόχρονα γιορτάστηκε και η γιορτή της Αγίας Σκέπης , η γιορτή η οποία αναφέρεται στην βοήθεια του Ελληνικού Στρατού από την Παναγία στον πόλεμο της Αλβανίας.
Η Ελλάδα γιορτάζει με την 28η Οκτωβρίου την είσοδό της στον πόλεμο, ενώ οι περισσότερες χώρες γιορτάζουν την ημερομηνία λήξης του πολέμου.

Η ιστορία μας είναι γεμάτη από μεγάλες στιγμές, από δύσκολες και κρίσιμες στιγμές. Όλες δοξασμένες. Ένα είναι το χαρακτηριστικό της τρισένδοξης ελληνικής ιστορίας: Ότι πάντα οι Έλληνες αγωνίστηκαν ενάντια σε ισχυρότερους εχθρούς. Και πάντα νικούσαν, έστω πέφτοντας κι ο τελευταίος. Είναι καλό να μη ξεχνούν οι λαοί την ιστορία τους, γιατί ξεχνώντας την, παρακμάζουν και χάνονται. Ενώ όταν τη θυμούνται επιζούν προκόβουν και παίρνουν ζηλευτή θέση ανάμεσα στους λαούς.