ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΑΣ


    Ο Βρεφονηπιακός μας Σταθμός άρχισε να κτίζεται από τον Μητροπ. Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο (Ρούσσα) με χρηματοδότηση του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος το έτος 2002. Στην αρχή προεβλέπετο να λειτουργήσει ως "Νιάρχειο Ίδρυμα βρεφών, νηπίων και ανυπάνδρων μητέρων". Όμως, ειδικότερη μελέτη των αναγκών της περιοχής, οδήγησε τον Μητροπ. Άνθιμο (Κουκουρίδη) να αρχίσει τη λειτουργία του ως Βρεφονηπιακό - Παιδικό Σταθμό (χωρίς να εγκαταλείπεται η προοπτική προστασίας των ανυπάνδρων μητέρων). Έτσι ο Σταθμός μας υποδέχτηκε για πρώτη φορά τη σχολική περίοδο 2006-7 τα πρώτα 60 βρέφη και νήπια.


    Σήμερα (2017) λειτουργεί για δέκατη συνεχόμενη χρονιά με 100 βρέφη και νήπια και 19 άτομα προσωπικό. Έχει έξι μεγάλες αίθουσες διδασκαλίας, μία αίθουσα Μουσικής και Αγγλικής Προπαιδείας, ένα μεγάλο χώρο εξοπλισμένος με διάφορα παιδικά παιχνίδια – εσωτερικό παιδότοπο. Επίσης, διαθέτει κουζίνα άρτια εξοπλισμένη και τραπεζαρία μεγάλης χωρητικότητας, ώστε τα παιδιά να σιτίζονται όλα μαζί.

    Το σχολικό έτος 2008-2009 το Ίδρυμα έλαβε άδεια από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και λειτουργεί Μονοθέσιο Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο με μία μεγάλη αίθουσα διδασκαλίας και χώρους πολλαπλών βιωματικών δραστηριοτήτων.

    Το Νιάρχειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα, «Ο Άγιος Στυλιανός», στεγάζεται σε μία κατάφυτη έκταση με ελαιώνες και κωνοφόρα δέντρα. Περιβάλλεται από γκαζόν στο οποίο βρίσκονται δύο παιδικές χαρές και επιπλέον άνετο και ασφαλή χώρο για αθλοπαιδιές. Το σχολείο μας διαθέτει όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές των κανόνων ασφαλείας, όπως συναγερμό, κάμερα ασφαλείας εισόδου, πυρανίχνευση, πυρόσβεση, αλεξικέραυνο.