ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ( ΠΡΩΙΝΗ – ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΗ )


    Το σχολείο μας διαθέτει πτυχιούχο μάγειρα που καθημερινά παρασκευάζει σπιτικό φαγητό, πρωινό και μεσημεριανό, μαγειρεμένο με αγνά υλικά που διαλέγουμε προσεκτικά από τους τοπικούς προμηθευτές μας.

    Περιέχει ποικιλία τροφών, που προσφέρουν στα παιδιά όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Το ελαιόλαδο, τα φρούτα, τα λαχανικά, το φρέσκο ψωμί, το νόστιμο κρέας και το ψάρι, τα πεντανόστιμα λαδερά φαγητά και οι σούπες κάνουν την ώρα του φαγητού πραγματική απόλαυση για τα παιδιά μας.

  Οι γονείς ενημερώνονται στην αρχή κάθε μήνα για το μενού, το οποίο καταρτίζεται από επιστημονικό συνεργάτη μας, διαιτολόγο - διατροφολόγο.

   Επίσης, υπάρχει καθημερινή ενημέρωση, με σημείωμα της παιδαγωγού, για την ποσότητα του φαγητού, που έφαγε το παιδί τους, κατά τη παραμονή του στο σχολείο.

Πληροφορίες

Παρέχουμε σπιτικά μαγειρεμένα φαγητά σύμφωνα με τους κανόνες της διατροφικής υγιεινής.
  • Το πρωινό σερβίρεται από τις 08.15΄ έως τις 09.30΄. Περιλαμβάνει γάλα ή φυσικό χυμό και συνοδεύεται από δημητριακά, σπιτική μαρμελάδα, χειροποίητο ψωμί, βούτυρο, κέικ, τσουρέκι και κουλουράκια κ.α.
  • Το μεσημεριανό σερβίρεται από τις 12.15΄ έως τις 13.00΄. Εκτός από το κυρίως γεύμα της ημέρας, το μεσημεριανό περιλαμβάνει, επίσης, σαλάτα και φρέσκα φρούτα εποχής.
    Σε περιπτώσεις, που κάποιο παιδί ακολουθεί ειδικό διαιτολόγιο ή εμφανίζει αλλεργίες ή δυσανεξία σε κάποιες τροφές, οι γονείς, σε συνεννόηση και συνεργασία με τη διεύθυνση του σταθμού και την υπεύθυνη παιδαγωγό, παρακαλούνται να προσκομίσουν την λίστα τροφών που ενδείκνυται να έχουν λάβει από τον προσωπικό τους παιδίατρο.