ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Οι γονείς είναι τα πιο σημαντικά πρόσωπα στο κόσμο των παιδιών και οι πρώτοι τους δάσκαλοι. Όταν τα παιδιά αντιλαμβάνονται ότι το σχολείο και η οικογένεια συνεργάζονται αρμονικά νιώθουν πιο ασφαλή.

Παρακαλούμε το παιδί σας να κοιμάται νωρίς το βράδυ, για να ξυπνά το πρωί ξεκούραστο, ώστε να έρχεται στο Σχολείο μας ευδιάθετο.

·  Σε περίπτωση που το παιδί σας λαμβάνει περιστασιακά ή κατ’ εξακολούθηση φαρμακευτική αγωγή λόγω προβλήματος υγείας, παρακαλούμε να μας το εμπιστευθείτε. Στο Σχολείο μας κατόπιν αποφάσεως του Δ.Σ. δεν δίνεται συνεχόμενη φαρμακευτική αγωγή (αντιβίωση, κ.α.) στα παιδιά σας από τις παιδαγωγούς μας. Γι' αυτό χρειάζεται, σε συνεννόηση με τον παιδίατρο, να ρυθμίζετε τις ώρες της φαρμακευτικής αγωγής εκτός του σχολικού ωραρίου.

· Να παρακολουθείτε καθημερινά το ατομικό βιβλιαράκι επικοινωνίας του κάθε παιδιού. Αυτό θα διευκολύνει εσάς, αλλά και εμάς, σε περίπτωση που έχετε να μας προτείνετε οτιδήποτε ή να μας ενημερώσετε για κάτι που αφορά στο παιδί σας.

Σημειώνουμε ότι το βιβλιαράκι επικοινωνίας θα πρέπει να διατηρείται επιμελώς καθαρό και η χρήση του αφορά την επικοινωνία γονέα/κηδεμόνα και εκπαιδευτικού.

·  Να ζητάτε από το παιδί σας να σας διηγηθεί πώς πέρασε την ημέρα του στο Σχολείο μας. Αυτό θα το βοηθήσει όχι μόνο να ξαναθυμηθεί και να εμπεδώσει τις νέες πληροφορίες που έμαθε, αλλά και να καλλιεργήσει την δυνατότητα επικοινωνίας του με τους άλλους. Η λεκτική μεταφορά των συναισθημάτων και των εμπειριών του θα είναι η «γέφυρα» μεταξύ του Σχολείου μας και της οικογένειάς σας.
·  Ενθαρρύνετε το παιδί σας σε κάθε τι καινούριο που σας φέρνει (χειροτεχνία, ζωγραφική, κλπ.) ή που σας περιγράφει ότι έμαθε. Έτσι, θα συνεχίσει με περισσότερη διάθεση και θα νιώθει το Σχολείο του σαν δεύτερο σπίτι του.

·  Την ημέρα της ονομαστικής εορτής του παιδιού σας ή στην επέτειο των γενεθλίων του, μπορείτε να στέλνετε κεράσματα στο Σχολείο, τα οποία θα προσφέρει η υπεύθυνη παιδαγωγός στα παιδιά και θα πραγματοποιεί την ανάλογη γιορτούλα, χωρίς όμως την παρουσία γονέων ή λοιπών συγγενών.

· Για την ομαλή διεξαγωγή του καθημερινού δρομολογίου παρακαλούμε να βρίσκεστε εγκαίρως μπροστά στο σπίτι σας για την παραλαβή ή παράδοση του παιδιού σας, ώστε να μην υπάρχουν χρονοτριβές και άσκοπες καθυστερήσεις. Καλό είναι να μην δίνετε στο παιδί σας τροφές ή παιχνίδια κατά τη παράδοσή του στο σχολικό λεωφορείο το πρωί.

· Επίσης, παρακαλούμε να μην φοράει το παιδί σας κοσμήματα, όπως βραχιολάκια, αλυσίδες, δαχτυλίδια, κλπ., κατά την παραμονή του στους χώρους του Σχολείου μας. Η σύστασή μας αυτή αποβλέπει στην προστασία του και στην αποτροπή πιθανών ατυχημάτων.

·  Σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων (ισχυρή βροχόπτωση κλπ) πιθανόν να καθυστερεί το δρομολόγιο επιστροφής του παιδιού σας στο σπίτι. Για οποιαδήποτε αλλαγή θα ενημερώνεστε εγκαίρως από τη Διεύθυνση του Σχολείου μας.

Να μας ενημερώνετε:
·   για οποιαδήποτε απουσία του παιδιού σας
· όταν πρόκειται να παραλάβει το παιδί σας κάποιο άλλο πρόσωπο, εκτός από αυτό που έχετε δηλώσει
·   όταν θελήσετε να φέρετε ή να πάρετε το παιδί σας από το Σχολείο μας εσείς οι ίδιοι.

Παρακαλούμε να φέρετε και να αφήσετε μόνιμα στο Σταθμό: 
· ένα κλειστό ποτηράκι νερού ή παγουρίνο / μπιμπερό για προσωπική χρήση, το οποίο θα αποστειρώνεται στο Σχολείο μας
·    ένα ζεύγος παντοφλάκια, κατά προτίμηση κλειστά.

Το κάθε βρέφος να έχει στο σακίδιό του καθημερινά: 
·   Μια αλλαξιά καθαρά εσώρουχα
·   Μια αλλαξιά καθαρά ρούχα (και καλτσάκια)
·   Πάνες και μωρομάντηλα
·   Κρέμα ή φρουτόκρεμα ή αυγό (ή ό,τι ιδιαίτερο τρώει για δεκατιανό)
·   Μία παιδική χτένα ή βούρτσα

Το κάθε νήπιο να έχει στο σακίδιό του καθημερινά:
·    Μια αλλαξιά καθαρά εσώρουχα
·   Μια αλλαξιά καθαρά ρούχα (και καλτσάκια)
·   Μωρομάντηλα
·   Μία παιδική χτένα ή βούρτσα

(Σημείωση: Το σακίδιο του παιδιού σας να μην είναι μεγάλο, γιατί δυσκολεύει το ίδιο και καταλαμβάνει πολύ χώρο μέσα στο λεωφορείο).