ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΑΣ


Ο Βρεφονηπιακός μας Σταθμός άρχισε να κτίζεται από τον Μητροπ. Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο (Ρούσσα) με χρηματοδότηση του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος το έτος 2002. Στην αρχή προβλεπόταν να λειτουργήσει ως "Νιάρχειο Ίδρυμα βρεφών, νηπίων και ανύπανδρων μητέρων". Όμως, ειδικότερη μελέτη των αναγκών της περιοχής, οδήγησε τον Μητροπ. Άνθιμο (Κουκουρίδη) να αρχίσει τη λειτουργία του ως Βρεφονηπιακό - Παιδικό Σταθμό (χωρίς να εγκαταλείπεται η προοπτική προστασίας των ανύπανδρων μητέρων). Έτσι ο Σταθμός μας υποδέχτηκε για πρώτη φορά τη σχολική περίοδο 2006-7 τα πρώτα 60 βρέφη και νήπια.


Το σχολείο μας έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει 100 μαθητές ( από 9 μηνών έως και την ηλικία των νηπίων). Έχει έξι μεγάλες αίθουσες διδασκαλίας, μία αίθουσα Μουσικής και μία αίθουσα Αγγλικής και Ιταλικής Προπαιδείας, μία μεγάλη σάλα με ποικιλία παιχνιδιών – εσωτερικό παιδότοπο. Επίσης, διαθέτει κουζίνα άρτια εξοπλισμένη και τραπεζαρία μεγάλης χωρητικότητας.

Το σχολικό έτος 2008-2009 το Ίδρυμα έλαβε άδεια από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και λειτουργεί Μονοθέσιο Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο με μία μεγάλη αίθουσα διδασκαλίας και χώρους πολλαπλών βιωματικών δραστηριοτήτων.

Το Νιάρχειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα, «Ο Άγιος Στυλιανός», στεγάζεται σε μία κατάφυτη έκταση με ελαιώνες και κωνοφόρα δέντρα. Περιβάλλεται από γκαζόν στο οποίο βρίσκονται δύο παιδικές χαρές και επιπλέον άνετο και ασφαλή χώρο για αθλοπαιδιές. Το σχολείο μας διαθέτει όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές των κανόνων ασφαλείας, όπως συναγερμό, κάμερα ασφαλείας εισόδου, πυρανίχνευση, πυρόσβεση, αλεξικέραυνο.